Categories
Content of the site

Obiectivele specifice

Obiectivele specifice:

Obiectivul de investitie presupune modernizarea infrastructurii străzii Mihai Viteazul intr-o maniera integratoare a elementelor de infrastructura destinata deplasărilor auto. pietonale, velo si ale transportului public. Astfel, obiectul de investitie va avea urmatoarele functionalitati:

  • asigurarea caii de rulare in condiţii ridicate calitativ pentru deplasarile auto. având la dispoziţie o structură rutieră cu două benzi pe sens, de minim 3,5 m fiecare;
  • asigurarea benzilor dedicate pentru transportul în comun, pe întreaga lungime a traseului care face obiectul proiectului;
  • asigurarea unor trotuare modernizate, lăţime de minim 1.5 m, pe ambele părţi ale drumului, pentru asigurarea deplasărilor pietonale în deplină siguranţă. Pentru protecţia pietonilor şi a stării tehnice a trotuarelor, acestea vor fi prevăzute cu sisteme de siguranţă care să împiedice accesul auto pe trotuar.
  • asigurarea pistelor de bicicleta, de o parte şi de alta a drumului, cu lăţime de minim 1.5 m, separate de fluxul pietonal şi cel rutier prin sisteme de siguranţă sau aliniamente de spaţiu verde.
  • asigurarea de spaţii verzi în aliniament şi plantarea de arbori/arbuşti, acolo unde spaţiu permite. Pentru întreţinerea spaţiului verde sc va prevedea o reţea de irigare a acestuia.

Selecţia speciilor de arbori şi arbuşti de către proiectant va trebui să ia în considerare următoarele aspecte: condiţiile pedo-climatice ale zonei şi gradul de adaptare a speciilor propuse la aceste condiţii, capacitatea specifică de retenţie a C02 în cazul speciilor propuse, măsurile necesare pentru asigurarea calităţii peisajului urban, nevoia de toalctare. Astfel, pe lângă funcţia principală de retenţie a emisiilor de C02, aceşti arbori şi arbuşti plantaţi vor putea avea şi funcţia de ameliorarea a calităţii peisajului urban, prin umbrirea spaţiilor publice, mai ales a celor destinate deplasărilor nemotorizate.

Totalul vizitelor pe pagina: 314 - Vizitele pe pagina de azi: 1